Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Porträttbild på Lena Fröyen

Lena Fröyen tillträder som förvaltningschef för omvårdnadsförvaltningen den 1 juli. Foto: Privat

Lena blir ny chef för omvårdnadsförvaltningen

Lena Fröyen heter omvårdnadsförvaltningens nya chef. Hon tillträder sin tjänst den 1 juli och ser fram emot uppdraget.

– Jag vill in i hetluften igen och vill ha uppdraget att leda en förvaltning i en större kommun som Falun. Jag är jätteglad att jag har fått det här erbjudandet och är ödmjuk inför vad det kommer att innebära, säger Lena Fröyen.

Hon kommer senast från Smedjebackens kommun där hon har arbetat som biträdande förvaltningschef och har innan dess jobbat många år i Rättviks kommun som förvaltningschef.

– Jag är trygg i mitt ledarskap och har jobbat inom det här i 20 år. Jag vill vara en ledare som finns och inte syns så mycket, alltså skapa förutsättningar för mina medarbetare ska kunna göra ett gott arbete, att lyfta dem, det gör mig stolt.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Lena Fröyen till Falu kommun. Lena har en mångårig erfarenhet från liknande tjänst med väldigt fina referenser och är väl förtrogen med de utmaningar omvårdnadsförvaltningen står inför, säger kommundirektör Pernilla Wigren.

Välfärdsuppdraget

Enligt Lena Fröyen är den största utmaningen framöver att klara välfärdsuppdraget och här gäller det att samverka med olika aktörer.

– Vi blir äldre och färre i arbetsför ålder då måste uppdraget än mer rikta in sig på förebyggande och stärkande insatser, vi behöver finnas nära tillhands för de som har behov av insatser. Här kommer just välfärdsteknik och digitalisering vara en viktig ingrediens. Att faluborna även i framtiden ska känna sig trygga med våra insatser kräver samarbete på många fronter. Vi behöver verkligen kroka arm för att nå framgång, säger Lena Fröyen.

Covid-19

Bland utmaningarna framöver för omvårdnadsförvaltningen finns även arbetet rörande covid-19.

– Covid-19, det är en utmaning över huvud taget. Det är något som kommer att genomsyra och påverka verksamheten på många sätt även framöver. I och med vaccinationerna ser jag fram emot att vi kan börja leva lite mer normalt, men vi behöver se vad det ”nya normala” innebär också.

Pandemin har påverkat och påverkar många verksamheter under över ett års tid. Men den har även tvingat oss in i nya perspektiv och arbetssätt.

– Jag brinner för digitalisering och välfärdsteknik. Här har vi mycket erfarenheter vi kan dra nytta av även framöver, med hjälp i hemmen och digitala möten till exempel, men jag saknar även de här personliga mötena. Det gäller att hitta en balans framöver.

Familj, hund, natur och lego

På frågan om hur hon skulle beskriva sig själv privat letar hon lite efter orden.

– Jag tycker om att gå ut med hunden, vara i skogen, renovera sommarstugan och bygga med lego. Sedan har jag också en stor släkt i många olika generationer som jag gärna tillbringar tid med.

Sidan uppdaterad 2021-05-12