Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två barn som kramas

Barngrupper hjälper dig som har det jobbigt hemma

Barn och ungdomar som på något sätt har problem hemma, med till exempel psykisk ohälsa i hemmet eller separerade föräldrar, kan delta i höstens barn- eller tonårsgrupper på Dialogen.

På socialtjänstens verksamhet Dialogen, som finns på Hantverkaregatan 6, tre trappor upp, erbjuder vi stödverksamhet till barn och ungdomar. Vi arbetar under sekretess och det är helt kostnadsfritt.

Psykisk ohälsa eller drogproblem i hemmet

Det finns en barngrupp för dig i åldern 7-12 och en tonårsgrupp för dig i åldern 13 -17 år, som har någon i familjen som har eller har haft alkohol- /drogproblem eller psykisk ohälsa.

För att anmäla ditt barn till någon av grupperna, ring Kontaktcenter på 023-830 00.

Här kan du läsa mer om barngrupperna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skilda världar - för barn med separerade föräldrar

Barn i åldern 9-11år med separerade föräldrar kan få stöd i gruppverksamheten Skilda världar, där barnen får dela tankar och upplevelser med andra barn.

I gruppen får barnen ett alldeles eget utrymme för att - tillsammans med andra barn som också har separerade föräldrar - dela tankar, känslor och upplevelser vilket vi gör genom att måla, göra övningar, leka, rita, eller läsa en berättelse.

Dialogen erbjuder denna grupp varje vår och höst. Har du frågor eller vill anmäla ditt barn så hör du av dig till Dialogen via kontaktcenter på nummer 023-830 00.

Höstens grupp startar den 27 september. Anmäl dig i god tid!

Här kan du läsa mer om Skilda världar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stöd till föräldrar och föräldrakurser

Är du separerad från barnets andra förälder? Har ni svårt att samarbeta och kommunicera med varandra?

Denna kurs ger dig kunskap och möjlighet till reflektion om hur ditt barn påverkas av era konflikter och hur du som förälder kan stödja ditt barn på bästa sätt.

Nästa BiFF-grupp startar 27 september 2021. Övriga datum ärt 4, 11 och 18 oktober.

Tid: 15.00-17.00.

Vi bjuder på kaffe/te och enkel smörgås.

OBS! Det kan vara troligt att kursen kommer att hållas via Teams Outlook. Du behöver i så fall ladda ner Teams-appen samt ha en webbkamera.

Inför gruppstart träffar vi varje förälder för ett inskrivningssamtal så anmäl dig därför i god tid! Du anmäler dig via Kontaktcenter, klicka på symbolen Kontakt ovanför bilden högre upp på sidan.

Här kan du läsa mer om föräldrakurserna Barn i Föräldrars Fokus - BiFF. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-06-03