Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ett hus med en skylt där det står Händelseriket

Gå vår utbildning för att bli medföljare till Händelseriket

Den dagliga verksamheten Händelseriket har upplevelserum där besökaren ges möjlighet till olika sinnesupplevelser. Och för dig som medföljare så är det obligatoriskt att gå en utbildning.

Om du på grund av din funktionsnedsättning inte kan stå till den öppna arbetsmarknadens förfogande kan antingen daglig verksamhet eller daglig sysselsättning bli aktuellt.

Läs mer om daglig verksamhet här.

En av Falu kommuns många olika verksamheter är Händelseriket som är till för dig som behöver komplettera ditt dagliga liv med sinnesupplevelser i en annan form än vad som finns naturligt runt omkring oss.

Läs mer om Händelseriket.

Sinnesstimulerande miljöer

Händelseriket har ambitionen att vara en miljö som kan varieras på ett sätt så att den kan skräddarsys för den enskilde individens behov, och erbjuder en sinnesstimulerande inomhusmiljö med olika sinnesrum skapade utifrån Snozelen metoden.

I upplevelserummen ges möjlighet till sinnesupplevelser i olika former under lugna och trygga förhållanden.

Krav på utbildning

För att få besöka rummen krävs att den medföljande personen har gått webbutbildningen samt den praktiska delen på Händelseriket.

Här hittar du utbildningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I utbildningen får du bland annat kännedom om Snoezelen metoden och en genomgång av de olika upplevelserummen och hur de kan användas.

Efter genomförd webbutbildning bokar din enhetschef, samordnare eller assistansbolag in dig till den praktiska introduktionen. Anhöriga och kontaktpersoner anmäler sig direkt till Händelseriket.

Kontakt och öppettider

Händelseriket - som finns på Herrhagsvägen 5 - är öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag mellan 08.15 och 15.30, och onsdag mellan klockan 12.30 och 15.30.

För information och bokning:
Telefon: 023-879 87
E-post: handelseriket@falun.se

Sidan uppdaterad 2021-11-11