Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Olof Ehrs vaccinationssamordnare för Dalarna och Stina Jackson vaccinationssamordnare för Falun framför drop-in vaccinationen i Bergströms galleria

Olof Ehrs, vaccinationssamordnare för Dalarna och Stina Jackson vaccinationssamordnare för Falun är glada över att många tagit chansen att gå på drop-in vaccination under veckan.

Succé för vaccinationsveckan i Falun

Den nationella vaccinationsveckan pågår för fullt. Man kan vaccinera sig på drop-in på offentliga platser, som exempelvis ICA Maxi, Bergströms galleria och City Gross. Och möjligheten kommer att finnas kvar även kommande veckor.

Under veckan har många vaccinerat sig på drop-in. Som exempel kan nämnas att man på ICA Maxi under torsdagen hade 99 personer som vaccinerade sig, och på onsdagen var det över 60 personer som vaccinerade sig i Bergströms galleria.

– Det är fantastiskt bra resultat. Jättebra att fler nu vaccinerar sig, säger Dalarnas vaccinationssamordnare Olof Ehrs från Region Dalarna.

Många har vaccinerat sig

Regionens sammanställning över hur många som vaccinerat sig under veckan är inte färdig ännu då veckan inte är slut ännu och att man även i helgen och under kommande veckor kommer att ha samma möjlighet.

– Det verkar som att folk tycker om det här sättet så vi har sagt att vi fortsätter i alla fall fram till påsk, säger Olof Ehrs.

Martin Jakwall och Frida Piispanen tog chansen och vaccinerade sig i gallerian på fredagen.

Martin Jakwall och Frida Piispanen tog chansen och vaccinerade sig i gallerian på fredagen.

Bekvämt och nära

Två av dem som vaccinerade sig inne på Bergströms galleria på fredagen är Martin Jakwall och Frida Piispanen.

– Det är bra att det är drop-in och att det är centralt. Vi tänkte gå till ICA först men det fanns ju här så vi behövde inte, säger Martin Jakwall.

– Vi tänkte beställa tid, men vi jobbar ju och kom inte till skott, men nu så funkade det, säger Frida Piispanen.

Här på 1177.se kan du se var Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och när du kan gå och vaccinera dig på drop-in under kommande veckor (listan uppdateras löpande av Region Dalarna).

Mariann Astgård, Elisabeth Matz och Kenth Naucler vaccinerade på Bergströms galleria på fredagen.

Mariann Astgård, Elisabeth Matz och Kenth Naucler vaccinerade på Bergströms galleria på fredagen.

Sidan uppdaterad 2022-03-18