Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Händer. Två personen håller hand

Polisen och kommunen genomför trygghetsmätning

Vilka problem ser du där du bor? Känner du dig trygg när du rör dig ute på kvällarna? Det vill polisen, tillsammans med kommunerna Falun, Borlänge, Örebro och Karlstad ta reda på genom en lokal trygghetsmätning.

Polisen och de fyra största kommuner i polisregionen genomför för första gången en lokal trygghetsmätning. Syftet är att ta reda på vilka problem medborgaren upplever i sitt närområde för att, med den vetskapen, kunna öka tryggheten.

Under vecka 17 får 12 900 personer i åldrarna 16 – 85 år trygghetsmätningen hem i brevlådan, varav 2 700 personer i Falun. Mätningen kommer i form av en enkät som kan besvaras på papper eller via ett webbformulär.

För att bilden av medborgarnas behov och önskemål ska bli så tydlig är det viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten. Polisen och kommunen hoppas därför att de, slumpvis utvalda, medborgare som får enkäten hemskickad tar sig tid att svara.

Svaren kommer att utgöra värdefullt underlag för beslut om vilka åtgärder polisen och kommunen ska vidta för att minska brottsligheten och öka tryggheten hos medborgarna.

Enkäten innehåller bland annat frågor om hur medborgaren ser på eventuella problem i närområdet, om hen utsatts för något brott det senaste året eller är orolig att utsättas för brott.

Har du frågor om trygghetsmätningen kan du kontakta Lokalpolisområdeschef i Falun, Zandra Runo, via polisens växel telefon 114 14 samt Falu kommuns brottsförebyggande samordnare via e-post ulrika.gustafsson-lindberg@falun.se.

Läs mer om Faluns brottsförebyggande arbete på falun.se/brottsforebyggande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-05-18