Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Kom ihåg: Covid-19 finns fortfarande

Viktigt att tänka på när vi nu åter igen samlas inomhus på skolor och andra arbetsplatser inom Falu kommuns verksamheter.

  • Stanna hemma när du är sjuk.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Vaccinera dig enligt rekommendation.

Det gäller fortfarande enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer här på folkhälsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu när många kommer tillbaka till skolan och jobbet efter semestern och träffas igen så är det extra viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Sårbara verksamheter vid sjukdom

Flera verksamheter kan ha svårt att få tag i personal om många blir sjuka samtidigt. Det har vi sett i flera kommuner i Dalarna under sommaren. Därför blir Folkhälsomyndighetens budskap så viktigt.

– Visst är det härligt att kunna njuta av att träffas och umgås igen, vi får bara inte glömma bort att olika smittsamma sjukdomar finns kvar i samhället. Förkylningar, magsjuka och covid-19 till exempel. Vi får därför inte glömma bort att vara observanta och noggranna, säger Johan Björklund, hälso- och sjukvårdschef i Falu kommun.

Covid-19

Covid-19 klassas inte längre som en samhällsfarlig sjukdom av Folkhälsomyndigheten men den är väldigt smittsam. Coroanviruset muterar och fortsätter att ge sjukdomssymtom som kan vara farliga framför allt för sköra och äldre personer.

Sidan uppdaterad 2022-08-19