Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Rådhuset i Falun med snö på taket och på marken.

Ny nämndsordförande pausar sitt uppdrag

Ordförande för nya arbetslivs- och socialnämnden i Falun från 1 januari, Sven-Olof Ytterholm (M), pausar sitt uppdrag i väntan på ett nytt val i kommunfullmäktige den 2 februari 2023.

Enligt kommunallagen måste politiker vara folkbokförda i den kommun där de verkar. Sven-Olof Ytterholm var, när han valdes till ordförande i Arbetslivs- och socialnämnden på kommunfullmäktige den 13 december 2022, tillfälligt folkbokförd i en annan kommun. Valet av Ytterholm måste därför göras om på kommunfullmäktige den 2 februari 2023.

- Sven-Olov Ytterholm uppmärksammade kommunen före jul på att trots att den tillfälliga bostadens adress är i Falun så ligger den faktiskt på andra sidan kommungränsen mot Borlänge. Därför görs valet i kommunfullmäktige om, säger Mattias Scandola, kanslichef i Falu kommun.

I väntan på omvalet av Ytterholm fortsätter arbetet i nämnden som vanligt, under ledning av 1:e vice ordförande Laila Edholm (S). Även Ytterholms plats i kommunstyrelsen påverkas och där kommer hans plats under januari att innehas av en ordinarie ersättare.

Sidan uppdaterad 2023-01-02