Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

hand på axeln på en äldre kvinna

Bonus för vikarier och flytt av semester

Det saknas vikarier inför sommaren inom omvårdnadsförvaltningen. Falu kommun kommer även i år att erbjuda en bonus för vikarier och medarbetare inom förvaltningen som flyttar semesterveckor. Hur bonussystemet kommer att utformas håller nu på att tas fram.

Vikarier behövs inom hemtjänsten, på vård- och omsorgsboenden och inom socialpsykiatrin.

Drop-in rekrytering

Falu kommuns bemanningscenter jobbar för fullt med att försöka få in fler sommarvikarier. Fyra drop-in rekryteringar är planerade i Centrum på Tio14 nu på torsdag den 2 februari och senare under sportlovsveckan, vecka 9, i Bjursås, Enviken, Svärdsjö. Bemanningscenter kommer även att vara på Bjursås Skicenter under vecka 9..

Sök vikarietjänst i sommar, klicka här.

Taxiresor

Förra året, sommaren 2022, ordnade Falu kommun även bussar och taxi ut till ytterområdena för de som inte har körkort och vill jobba hos oss.

Vikarier som är under 18 år

Under sommaren 2022 jobbade ett 20-tal personer som är under 18 år som vikarie inom både hemtjänsten och på våra boenden. Arbetsuppgifterna anpassades efter ålder och kunskapsnivå.

Astrid Lidman var en av de som tog chansen att sommarjobba inom hemtjänsten. Det var hennes första riktiga sommarjobb och det bjöd på en hel del lärdomar och erfarenheter. Och kärlek, både till yrket och gemenskapen bland kollegor och kunder.

– Att man får träffa så många människor och att man får den här känslan att man gör någonting bra och hjälper till. Man hjälper den här personen som behöver hjälp. Och den personen ger också tillbaka. Det känns fantastiskt, säger Astrid Lidman.

Läs mer här om hur Astrid tyckte det var.

Sidan uppdaterad 2023-02-01