Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

En vuxen kvinna som håller om en tonåring

Digital informationsträff för dig som vill bli familjehem eller kontaktfamilj

Den 4 maj arrangeras en digital informationsträff om vad det innebär att vara familjehem eller kontaktfamilj. Vi vill ha din anmälan senast den 3 maj.

Svårigheter i familjen kan medföra att barn och unga för en längre eller kortare tid behöver bo i en annan familj, så kallat familjehem. Orsaker till en familjehemsplacering kan till exempel vara familjekonflikter, våld, sjukdom, missbruk, kriminalitet och/eller brister i omvårdnaden av barnet/ungdomen. Placeringen kan också bero på barnets/ungdomens eget beteende.

Anledningen till att barn och ungdomar kan behöva en kontaktfamilj varierar, men ofta saknar barnet eller ungdomen ett socialt nätverk. Den vanligaste omfattningen i ett uppdrag som kontaktfamilj är en helg i månaden.

Här kan du läsa mer om hur Falu kommun arbetar med bland annat familjehem och kontaktfamiljer.

Digital informationsträff

Har du funderat på att bli kontaktfamilj eller familjehem? Falu kommun söker nu efter fler familjehem och kontaktfamiljer.

Passa på att vara med på en digital informationsträff där du får veta mer om vad det innebär att ta emot ett barn i ditt hem.

Träffen är den 4/5 klockan 12.00-13.00 och anmälan ska göras till resursgruppen.buf@falun.se senast den 3 maj. När du anmält dig kommer du få en Teams-inbjudan via mail.

Anmäl intresse om du vill bli familjehem

Vill du bli familjehem för barn? Här kan du göra din intresseanmälan för kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Familjehemsverige är en nationell e-tjänst för Sveriges kommuner som förenklar mottagandet av intresseansökningar till familjehem, jourhem, kontaktperson och kontaktfamilj. Valet familjehem gäller även för dig som vill ta emot ensamkommande barn.

Du kan också ringa till kontaktcenter, telefon 023-830 00.

Sidan uppdaterad 2023-05-01