Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Händer. Två personen håller hand

Polisen och kommunen genomför trygghetsmätning

Vilka problem ser du där du bor? Känner du dig trygg när du rör dig ute på kvällarna? Polisen och Falu kommun ta reda på.

Polisen och de fyra största kommuner i polisregionen genomför sedan 2022 en årlig områdesbaserad trygghetsmätning. Syftet är att ta reda på vilka problem invånarna upplever i sitt närområde, för att kunna öka tryggheten.

Nu i maj-juli får 12 900 personer i åldrarna 16 – 85 år trygghetsmätningen hem i brevlådan, varav 2 700 personer i Falun. Mätningen kommer i form av en enkät som kan besvaras på papper eller via ett webbformulär.

För att bilden av Falubornas upplevelser av trygghet ska bli så tydlig som möjligt är det viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten. Polisen och kommunen hoppas därför att de, slumpvis utvalda som får enkäten hemskickad, tar sig tid att svara.

Dina svar är viktiga

Svaren kommer att utgöra värdefullt underlag för beslut om vilka åtgärder polisen och kommunen ska vidta för att minska brottsligheten och öka tryggheten.

Enkäten innehåller bland annat frågor om hur du ser på eventuella problem i närområdet, om du utsatts för något brott det senaste året eller är orolig att utsättas för brott.

Har du frågor om trygghetsmätningen kan du kontakta Falu kommuns brottsförebyggande samordnare via e-post ulrika.gustafsson-lindberg@falun.se samt Faluns Kommunpolis Marcus Tengvall via 114 14.

Läs mer om tidigare trygghetsmätningar och Faluns brottsförebyggande arbete på falun.se/brottsforebyggande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2024-04-23