Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

En kvinna som ler och tittar in i kameran.

Stort behov av uppdragstagare - här kan du anmäla ditt intresse

Behovet av uppdragstagare för uppdrag som kontaktperson, ledsagare, avlösare i hemmet och stödfamiljer, är stort inom Falu kommun. Och nu söker vi efter engagerade personer som vill hjälpa andra människor.

– Vi letar efter alla personer som vill hjälpa andra människor. Som uppdragstagare kan du ha ett eller flera uppdrag beroende på hur mycket tid du själv vill och har möjlighet att avsätta till detta.

Det säger de verkställande handläggarna som bland annat arbetar med rekrytering och att verkställa insatserna avlösarservice i hemmet, ledsagarservice, stödfamilj och kontaktperson inom LSS. De rekryterar och verkställer även kontaktpersoner inom bland annat äldreomsorg, våld i nära relationer, missbruk och socialpsykiatri.

Du är viktig och kan göra skillnad

Vi söker kontinuerligt efter uppdragstagare, och det man nu söker efter är:

  • Kontaktpersoner: Uppdraget innebär att du vill vara en kompis och ett stöd till en annan människa. Ni planerar era aktiviteter tillsammans, utgår från intressen samt behov och eventuella begränsningar. Vanligtvis träffas man en till fyra gånger i månaden och har telefonkontakt däremellan. Uppdragen skiljer sig åt beroende på individens behov och önskemål. Exempel på aktiviteter kan vara promenad, fika, träning, bio, teater, loppis, idrottsarrangemang eller liknande.
  • Avlösarservice i hemmet: Som avlösare är du i hemmet eller i närområdet hos ett barn/ungdom med funktionsnedsättning. Du ger tillfällig hjälp eller stöd för att förälder eller vårdnadshavare ska kunna vila, genomföra egna aktiviteter eller ärenden utanför hemmet, medan du är tillsammans med barnet/ungdomen.
  • Ledsagarservice: Uppdraget innebär att du följer med en person till och från aktiviteter, exempelvis för att besöka vänner, delta i samhälls- eller fritidsaktiviteter.
  • Stödfamiljer: Som stödfamilj tar du emot ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning i ditt hem, vanligtvis ett par dygn eller en helg per månad. Det är inget hinder att vara ensamstående eller att ha egna hemmaboende barn. Det viktiga är att du kan erbjuda en trygg miljö. Vi gör alltid en djupare intervju och utredning innan du blir godkänd som stödfamilj.

Kriterier och ersättning

Som kontaktperson får du ej vara straffad för grova brott och i samband med rekrytering ska utdrag från polisens belastningsregister uppvisas. I övrigt krävs ett engagemang och ett gott hjärta med vilja att hjälpa och stötta en annan människa.

– Vi har inga krav på utbildning eller erfarenhet däremot görs alltid en bedömning av personlig lämplighet för att bli godkänd som uppdragstagare. Det är även viktigt att ha en personlig mognad och en vilja att göra gott, säger de verkställande handläggarna.

Uppdragstagare får ett arvode och uppdraget har du vid sidan om din vanliga sysselsättning.

Så gör du för att bli uppdragstagare

Om du vill bli uppdragstagare så kan du antingen fylla i och skicka in ett formulär via Falu kommuns hemsida, där du anmäler intresse om att bli uppdragstagare.

Här hittar du formuläret.

– Är du intresserad men känner dig osäker så hör av dig så berättar vi gärna mer. Det är viktigt för alla inblandade att du som uppdragstagare känner dig trygg i ditt uppdrag och därför sker matchning efter bakgrund, erfarenhet, intressen och utefter tid du kan avsätta för ett uppdrag, säger de verkställande handläggarna.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kan du ringa till handläggarna via kontaktcenter: 023-830 00, eller så hör du av dig via e-post till verkstallandehandlaggare@falun.se

Följ oss gärna på Instagram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2024-05-15