Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-12-01

Utbildning om kontaktmannaskap

Omvårdnadsförvaltningen har nyligen haft sin årliga utbildnings- och inspirationsdag, i år kring kontaktmannaskap, för de som arbetar med stöd och omvårdnad.

Varje år ordnar omvårdnadsförvaltningen denna mötesplats, kunskaps- och inspirationsdag med deltagare från kommunen och privata entreprenörer. Programmet var innehållsrikt och närmare 30 utställare och drygt 400 personer deltog när temat i år var kontaktmannaskap.

Falu kommun arbetar med kontaktmannaskap

Falu kommun arbetar med kontaktmannaskap. Genom ett strukturerat arbetssätt säkerställer man att det blir kontinuitet för den boende i mötet med personalen och i kontakten med anhöriga.

Blandade föreläsningar under utbildningsdagen

Förläsningarna handlade om hur viktigt det är med välfungerande kontaktpersoner, att främja det friska, ta vara på kundens egna förmågor och ha kunderna med i hela beslutsprocessen. Men de handlade också om vikten av att personalen ska må bra och hur man hittar sina inre drivkrafter till personlig utveckling. Västerviks kommun berättade om en annorlunda utflykt då de gjorde en resa med boende till Halkidiki i Grekland.

Kvalitetsarbetet - en röd tråd i verksamheten

Eva Grönlund som ansvarade för dagen berättar att "Kvalitetsarbetet går som en röd tråd i all vår verksamhet, för att kunderna ska känna välbefinnande och få ett fortsatt värdigt liv". Eva är verksamhetsutvecklare på omvårdnadsförvaltningen.

Ladda ned nyhetsbrevet med mer information om utbildningsdagenPDF

Sidan uppdaterad 2015-12-02