Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-12-03

Bild från möte med Breddens IF.

Breddens IF får Mångfaldsstipendium

Breddens IF är utsedd till Falu kommuns Mångfaldsstipendiat 2015.
Stipendiet tilldelas Breddens IF för en uppsökande verksamhet ute i bostadsområdena och som bygger på lust och lek. Eller som de själva kallar det ”organiserad spontanidrott”. Föreningen utvecklar också unga ledare, som leder aktiviteterna.

Årets mångfaldsstipendiat, Breddens IF, grundades 2011 av idrottsläraren Dragoja Vuckovac. Hela grundtanken med föreningen är att få barn och ungdomar att komma ut och röra på sig, oavsett hur de vill aktivera sig – och framför allt för dem som inte har råd att träna i traditionella föreningar eller idrotter.

Motiveringen till mångfaldsstipendiet lyder som följer: ”Breddens IF idkar spontanidrott och utgår från lek och lust i sin verksamhet. Under maj-september tar ledarna med sig en stor väska med bollar och andra idrottsredskap och åker ut till bostadsområdena. Föreningen jobbar aktivt för att söka upp och möta en bred och många gånger utsatt målgrupp i olika åldrar, där den befinner sig.
Genom ideella insatser och stort engagemang bidrar Breddens IF till att stärka mångfaldsarbetet och främja jämlikheten. Föreningen bidrar också till framtidens ledarskap genom att engagera äldre ungdomar som ledare.”

Stipendiet kommer att delas ut vid kommunfullmäktiges sista sammanträde för året torsdagen den 15 december. Pristagaren får ta emot blommor, diplom och en check på stipendiesumman som är 5000 kr. Kriterium för Mångfaldsstipendiet är att uppmärksamma ett förtjänstfullt arbete till förmån för ett Falun präglat av mångfald.

Kontakt

Integrationsrådets ordförande Krister Andersson nås på tfn: 073-0815819.
Dragoja Vuckovac Breddens IF nås på tfn: 070-2071060.
För eventuella frågor kontakta gärna Laila Edholm, kommunikatör för mångfald, Falu kommun, tfn: 023-86026.

Sidan uppdaterad 2016-02-24