Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-12-11

Bild på kvinna som kramar om och ler mot en yngre flicka.

Har din familj plats för ett syskon till?

Just nu råder akut brist på familjehem för ensamkommande flyktingungdomar. Har din familj plats för ett extra syskon? Anmäl ditt intresse redan i dag!

När barn och ungdomar för en kortare eller längre tid inte kan bo hos sina föräldrar kan de behöva bo i en annan familj, så kallat familjehem. Dessa familjer kallades tidigare för fosterfamilj.

För att bli ett familjehem behövs ingen formell utbildning men det är viktigt att du har tid, plats och framför allt intresse och engagemang för ytterligare en familjemedlem. Du kan vara gift, sambo, ensamstående eller leva i ett samkönat förhållande. Med eller utan barn. Du kan bo på landet eller i stan, i villa eller lägenhet. Du kan komma från Sverige eller från något annat land. Det viktiga är att ditt hem är tryggt och att ni har stabila relationer i din familj, oavsett hur den ser ut. Hela familjen måste vara överens och vilja ta emot en ungdom i sitt liv.

Det finns även ett stort behov för familjehem för barn som inte är asylsökande och socialförvaltningen rekryterar kontinuerligt familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Skicka in din intresseanmälan här

Läs mer om vad det kan innebära att vara familjehem och vad som krävs på vår sida frågor och svar om familjehem.

Sidan uppdaterad 2015-12-11