Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-01-08

Mall för bild.

(Foto: Lellah Johanna Thuresson)

Stor uppslutning under jullovets innebandy och fotboll

Det var stor uppslutning då Svärdsjö Skol-IF och Kombo 3 i Svärdsjö anordnade innebandy och fotbollscup under jullovet.
– Fantastisk bra stämning, säger Monika Tilander på Svärdsjöskolan och får medhåll av medarrangörerna Bengt Pettersson och Charlotta Volkert på Kombo 3.

Fyra lag med ensamkommande flyktingungdomar spelade innebandy i Svärdsjöskolans Idrottshall på onsdagen och hade med sig ledare från Kombo 1, Kombo 3, Klarbo och Svärdsjö Skol-IF. Extra roligt var att bröderna Ciya och Hassan Hajo, trefaldiga svenska mästare från IBF Faluns A-lag, var med och spelade med ungdomarna.

Även ex-elitspelaren, som tidigare spelat i IBF Falun, Mattias Kokkonen, var med och var spelade coach i Kombo 1.

Måndagen den 4 januari spelades det fotbollscup i Envikens Sporthall, en sporthall som har fina läktare, där publik och spelare kunde titta på de lag som hade match. Till denna cup kom även ungdomar från Bonesto i Långshyttan samt från nya Kombo 4/Ängsklockan och Kombo 2.
En profil, med proffsbakgrund Njogu Demba-Nyrén, var med som ledare för Klarbo samt spelade själv i ett personallag.

– Inspirerande för ungdomarna att se spelare från absoluta eliten vara med och leka idrott tillsammans. Dessutom är det bra integration att jämnåriga tjejer och killar från Svärdsjöskolan spelade tillsammans med våra ungdomar i olika lag, säger Bengt Pettersson och Charlotta Volkert.

Under hela hösten har Svärdsjö Skol-IF och Kombo 3 haft två gemensamma tider i veckan och sportat tillsammans.

Arbetet är igång är att få igång liknande samarbeten mellan flyktingboenden och skol-idrottsföreningar i centrala Falun.
– Det här är en win-win-situation där man får konkret integration och ungdomarna lär känna varandra och även kan ta en fika efteråt på fritidsgårdarna och lära känna andra svenska ungdomar, säger Bengt Pettersson och Monika Tilander.

Sidan uppdaterad 2016-07-15