Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-02-03

Mall för bild.

Stort engagemang för familjehem

Fantastisk respons! Så summeras Falubornas engagemang när kampanjen för att rekrytera fler familjehem pågått sedan december.
– Vi är oerhört tacksamma för alla nya kontakter och vill tacka för engagemang och intresse, säger Lena Lundh Pettersson, enhetschef på resurs- och familjerättsgruppen.

Inför jul startade socialförvaltningen tillsammans med arbetsmarknads- integrations- och kompetensförvaltningen en kampanj för att rekrytera fler familjehem. Behovet var stort, bland annat med anledning av det ökade antalet ensamkommande flyktingbarn som kommit till Falun, men även för andra familjer och barn som behöver stöd i en svår livssituation. Och responsen från Faluborna lät inte vänta på sig. Kampanjen resulterade i över 50 intresseanmälningar till olika uppdrag som kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem.
– Vi är oerhört tacksamma för alla nya intresseanmälningar vi får in. Samtidigt ber vi om förståelse för att det kan dröja lite innan alla blir kontaktade men vi jobbar på så fort vi bara kan, säger Lena Lundh Pettersson.

Skapa bäst förutsättningar

Nu väntar alltså ett gediget jobb för resursgruppen på socialförvaltningen för att personligen kontakta alla som anmält sitt intresse och se vilka som vill gå vidare med uppdraget och därefter starta upp familjehemsutredningar.
– Att hitta rätt familj eller person till varje barn är ett utmanande men angeläget arbete och många omständigheter ska stämma. Då kan också uppdragstagarna göra en god insats och skapa de bästa förutsättningarna för de barn som behöver hjälp, säger Lena Lundh Pettersson.

Fantastisk insats för barnen

Sedan nyår har betydligt färre ensamkommande ungdomar anlänt till Falun men det kan snart ändras. Och det går fortfarande att anmäla sitt intresse för att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson.
– Vi tar emot alla intresseanmälningar och tar kontakt så fort vi kan. Det kan som sagt dröja lite men varje nytt familjehem och kontaktperson är oerhört viktig och kommer att göra en fantastisk insats för barn som är i behov av stöd så stort tack för just ditt engagemang och stöd, säger Lena Lundh Pettersson.

Skicka in din intresseanmälan för att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson här

Läs mer om vad det kan innebära att vara familjehem och vad som krävs på vår sida frågor och svar om familjehem.

Se tv-reportaget om familjen Johansson i Falun som tog emot Said, 15 år från Afghanistan, som kom till Sverige i somras som ensamkommande flyktingbarn:

Sidan uppdaterad 2017-08-18