Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-02-26

Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Många i personalen valde Temabo

Från och med den 1 februari tog vårdföretaget Temabo över driften av vård och omsorgsboendet Korsnäsgården. Nu är det klart att nästan 2/3 av personalen väljer att prova byta arbetsgivare. Övrig personal har erbjudits omplacering inom Falu kommun. Carl Sjölin, som arbetar med personalfrågor på omvårdnadsförvaltningen, är nöjd och tycker att processen så här långt har gått bra.

- Ja, samarbetet med företaget har varit gott. Jag tror att valet för personalen inte heller varit så svårt, eftersom man har erbjudits rätt till tjänstledighet från kommunen under ett år, säger Carl Sjölin.

På omvårdnadsnämndens sammanträde den 16 december 2015, togs det formella beslutet att lämna över driften på Korsnäsgården till företaget Temabo AB, under fem år.

Totalt var det 39 medarbetare hade möjlighet att välja om de ville följa med över till Temabo och därmed bli kvar på Korsnäsgården. Av dessa ville 25 personer byta arbetsgivare och 14 valde ville vara kvar i Kommunen, och få en annan placering. Alla som valt att gå över, har också valt att vara tjänstlediga från Falu Kommun. Tjänstledigheten sträcker sig from 1 februari 2016 - 31 januari 2017.

- Våra två sjuksköterskor ingår i de 14 som valt att stanna kvar i kommunen. Dessa sjuksköterskor har fått nya placeringar men kommer under ett övergångsskede att bli kvar på Korsnäsgården tills Temabo har rekryterat egna sjuksköterskor, säger Carl Sjölin.

Sidan uppdaterad 2016-02-26