Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-04-08

Ung person i mössa bakifrån som kollar ut över disig vy.

Evakueringsboenden i Hälsinggården stängs

Idag fredag flyttar alla flyktingar på evakueringsboendena i Hälsinggården till asylboende. Några nya flyktingar väntas inte och boendena avvecklas.

Sedan november-december har Falu kommun på uppdrag av Migrationsverket drivit två evakueringsboenden, eller transitboenden, för flyktingar som väntar på plats på asylboende. Boendena har haft 80 platser och den senaste månaden har totalt ca 60 flyktingar bott här.

Nu flyttar alla flyktingarna till asylboende. Migrationsverket har meddelat att de inte har behov av platserna på kommunens boenden och därför avvecklas nu dessa.

- Det är positivt för flyktingarna att de nu kan flytta till ett mer permanent boende och att barnen också kan få börja skolan, säger förvaltningschef Maria Jonsson.

- Jag är också väldigt stolt och glad över hur fantastiskt vår flerspråkiga personal har drivit verksamheten på våra boenden. De har visat prov på personliga resurser och kompetens, som verkligen behövs i samhället och på arbetsmarknaden idag. Vi kommer att kunna lämna referenser, som gör att våra timanställda är intressanta för jobb både inom kommunen och hos andra arbetsgivare.

Sidan uppdaterad 2016-04-08