Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-05-31

Yohana och Nazreth trivs bra hos Colette 

Intresset för projektet "Öppna ditt hem" där man arbetar för att hitta boende för nyanlända är stort, inte enbart i Falun utan även i andra kommuner. Colette Menot från Falun är redan igång och hyr ut till Yohana och Nazreth från Eritrea, och hon tycker att det fungerar mycket bra.

 - Jag går snart i pension och tänker ut och resa mycket då är det perfekt att ha någon som bor nära och som kan se efter lägenheten. Det blir aldrig ensamt eftersom jag hör dem där inne, annars så är det ju bara jag och hunden säger hyresvärden Colette Menot med ett leende. 

Från Eritrea till Falun

Nazreth Demessi och dottern Yohana bor i uthyrningsdelen av Colettes lägenhet och trivs mycket bra med det även om de i framtiden vill ha en större lägenhet så att Yohana kan få ett eget rum.

- Min hyresvärd är jättesnäll och vi lär känna varandra bättre och bättre säger Nazreth Demessi. 

Colette säger att hon tycker att hennes hyresgäster är väldigt skötsamma och lugna och att hon hoppas på att få fortsätta att vara deras vän, även om de någon
gång i framtiden flyttar ut.

Målet snart uppnått, men det behövs fortfarande fler boenden 

I Falun hade man som mål att under ett år få ihop 20 nya boenden och nu när ett halvår har gått så är det 15 boenden som har blivit godkända. Trots de 15 godkända boendena så ökar trycket på bostäder.

- Vi ser gärna att det är fler som hör av sig och vill hyra ut. Det finns ett stort behov av boenden i Falun. Det kan vara allt från ett rum till ett hus som är av intresse då det förekommer alla möjliga olika familjekonstellationer, berättar projektledaren för "Öppna ditt hem" Cia Embretsen.

Läs mer om "Öppna dit hem" och lämna intresseanmälan om att hyra ut din bostad

Sidan uppdaterad 2016-05-31