Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-07-04

Äldre vid Linnés bröllopsstuga

Äldre på besök vid Linnés bröllopsstuga

Under sommaren besöker de äldre från Falu kommuns äldreboenden, Träffpunkter och dagverksamhet Linnés bröllopsstuga och trädgård.

 – De får chansen att uppleva bröllopsstugan och trädgården när den är som vackrast, säger Christina Staberg, samordnare världsarvet Falun.

Genom ett samarbete mellan Världsarvskansliet, kultur- och fritidsförvaltningen och omvårdnadsförvaltningen blir det nu möjligt för de äldre att komma besöka Linnés bröllopsstuga och trädgård. Under perioden 28 juni till 15 juli och 26 juli till 12 augusti bussas de äldre till stugan. På plats för att ta hand om de äldre och deras ledsagare finns trädgårdsmästare Maria Sollén som dessutom har en bakgrund med arbete inom äldreomsorgen och som dramapedagog. Förutom ett besök i trädgården får de äldre även sjunga allsång och äta nybakade bullar till kaffet som avnjuts under trädkronorna.

– Deltagarna kommer att få en kultur- och naturupplevelse med blommor, trädgårdsdoft, och historia. De får också med sig ett blommande minne av dagen i form av fina vykort från platsen och en blombukett, säger Christina.

Linnés bröllopsstuga

Sidan uppdaterad 2016-10-10