Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-07-08

Shafigh Khalili i sin studentmössa

Jobb direkt efter gymnasiet

I år tog flera ensamkommande ungdomar studenten, varav några redan har börjat jobba. En av dem är Shafigh Khalili. Han fick jobb som programmerare på ett stort säkerhetsföretag redan innan studenten från el- och energiprogrammet på Lugnetgymnasiet, med inriktning dator och programmering.

Många studenter skulle vilja hitta ett jobb direkt efter sina gymnasiestudier, och det kan ibland vara svårt. Men Shafigh berättar att han fick sitt jobb genom att företaget kom och hälsade på i skolan i april. De sökte ny personal, en tekniker eller programmerare. Han skickade in sin ansökan, fick en intervju och fick börja jobba timmar redan innan studenten. Jobbet är en provanställning på ett halvår, som kan avbrytas om någon av parterna inte vill fortsätta.

- Det känns skönt att ha jobb direkt efter gymnasiet, man slipper oroa sig om jobb och sånt men samtidigt har man stress för att lyckas på jobbet, säger Shafigh.

Intresse för programmering

Alla digitala apparater vi använder dagligen finns det programmering och kodning bakom. Hur det fungerar är något som alltid har fascinerat Shafigh, och det är spännande att få vara med och skapa nya saker, berättar han. Förutom programmering tycker han om att cykla och promenera.

Jobbar hela sommaren

Nu under sommaren tänker många på sin semester, men Shafigh berättar att han troligtvis inte kommer ha semester förrän han jobbat på företaget i ett helt år. Det hade varit trevligt att vara ledig lite mellan studier och jobb, men det är inte så illa att jobba och tjäna pengar heller. Han hoppas på att i alla fall kunna resa någonstans under julledigheten i vinter.

Sidan uppdaterad 2016-07-08