Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-08-31

Akut behov - vill du hyra ut liten bostad?

82% av de nyanlända med uppehållstillstånd, som nu blir nya invånare i Falun är ensamstående. Det betyder att 13 av de 16 personer, som anländer till Falun varje månad under hösten, behöver en billig bostad, gärna ett rum de kan hyra. Det är akut brist på små bostäder i Falun.

Falun har hittills i år tagit emot över 200 personer, som fått uppehållstillstånd i Sverige. Hittills har kommunens flyktingmottagning vid Arbetsmarknads- , integrations- och kompetensförvaltningen (AIK) i gott samarbete med Kopparstaden AB, kommunens serviceförvaltning och med hjälp av enskilda Falubor kunnat ordna bostad.

- Vi har tidigare fått uppgift från Migrationsverket att ca 50% av de nyanlända kommer att vara ensamstående. Nu har vi fått information om att det är många fler, ca 82%. De behöver ett rum att bo i, i väntan på sina familjer, säger Falu kommuns integrations-samordnare Amel Mujic.

Projektet Öppna ditt hem har i dagsläget bostäder som framför allt passar familjer. Men just nu kommer alltså många ensamstående som fått uppehållstillstånd.  De har inte råd att betala mer än ca 2000 kr innan de får ett jobb. 

Bristen på bostad, framför allt rum, är alltså akut. Du som kan tänka dig hyra ut ett rum, kontakta projektledare Cia Embretsen, AIK, så hör hon av sig och stöttar vid uthyrning och kontakter mellan uthyrare och hyresgäst.

Här hittar du alla kontaktuppgifter till Öppna ditt hem och formulär för intresse anmälan!

Sidan uppdaterad 2016-09-01