Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-09-05

Alltfler nyanlända med
uppehållstillstånd till Falun

167 nyanlända med uppehållstillstånd var nyckeltalet för Falu kommun i överenskommelse med Migrationsverket och Länsstyrelsen. Nu visar statististiken på att det snarare blir dubbla antalet. Efter åtta månader har Falun tagit emot 227 personer som fått uppehållstillstånd.

Samtidigt som det andra privata asylboendet i Falun enligt Migrationsverket kommer att få stänga under september växer antalet nyanlända med uppehållstillstånd, som nu blir nya invånare i Falun.

Fram till den 31 augusti har Falun tagit emot 227 personer med uppehållstillstånd. Ett 90-tal kommer direkt från asylboenden, 70 har bott i Falun under asyltiden hos släktingar eller vänner. Drygt ett 30-tal har fått uppehållstillstånd, och flyttat till nära anhörig, som redan bor i Falun.

Nästan hälften, 107 personer, är syrier. Övriga kommer från många olika länder, som Somalia, Afghanistan, Eritrea, Armenien, Palestina, Bosnien, Ukraina, Uzbekistan, Jemen och Saudiarabien.

Under Statistik hittar du månadsvis uppdaterad statistik om antalet nyanlända och asylsökande i Falun.

På Migrationsverkets hemsida hittar du mer statistik om flyktingmottagandelänk till annan webbplats och beviljade uppehållstillstånd.länk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2016-09-05