Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-17

Maria Holzmann och Integrationsrådets ordförande Krister Andersson

Maria Holzmann Falu kommuns
mångfaldsstipendiat 2016

Stipendiet tilldelas Maria Holzmann för hennes stora engagemang för flyktingar och EU-migranter och för att hon som medmänniska och lärare är en god förebild och inspiratör både för sina elever på Hagströmska gymnasiet och andra Falubor.

Maria Holzmann är en eldsjäl som engagerar sig i de utsatta människornas situation med stor empati, energi och värme. Hon har engagerat sig ideellt för EU-migranter och nyanlända med uppehållstillstånd i Falun. Hon är en person som tror på handling mer än bara ord och att integration börjar i det personliga mötet samt i gemenskapen med andra människor.

Maria Holzmann arbetar idag som lärare vid Hagströmska gymnasiet och även här har hon varit drivande och startat en valbar kurs i Integration och mångfald för eleverna.

Motiveringen till mångfaldsstipendiet lyder som följer: "2016 års Mångfaldsstipendium tilldelas Falubon Maria Holzmann för hennes stora ideella engagemang för flyktingar och EU-migranter och för att hon som medmänniska och lärare är en förebild och inspiratör både för sina elever på Hagströmska gymnasiet och andra Falubor. Maria är en eldsjäl, som utan egen vinning bjuder in människor från hela världen till gemenskap, ofta i sitt eget hem."

Sidan uppdaterad 2017-05-17