Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-04-13

Nu kommer studiecirklarna "Älskade barn" till Falun

Föräldrar som är nya i Sverige vill ta ansvar och hjälpa sina barn men vet kanske inte alla gånger hur. Nu startas det studiecirklar där föräldrar får samtala och byta erfarenheter om att vara förälder ett nytt land.

Studiecirklar att delta i

Studiefrämjandet, Rädda barnen och Falukommun samverkar kring uppstarten av studiecirklarna ”Älskade barn”. Materialet är framtaget av Studiefrämjandet och har körts i en rad olika kommuner i Sverige. Tack vare ett bidrag från Hållbarhetsråden i Falu kommun finns det nu möjlighet att köra cirklarna även i Falun.

Till dig som har rötter i en annan kultur

”Älskade barn” vänder sig till föräldrar som har rötterna i en annan kultur och cirklarna hålls på arabiska, somaliska, tigrinja och eller svenska. Den första cirkeln som kör igång är på arabiska och börjar torsdag den 27/4-17.

Under träffarna bjuds det på samtal, fika och det finns möjlighet till barnpassning. Det finns även möjlighet till att bjuda in olika experter till träffarna. Det finns även chans till att bjuda in olika experter till träffarna. En expert skulle tex kunna vara en förskollärare som berättar hur den svenska förskolan fungerar.

Sidan uppdaterad 2017-05-03