Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-23

Hemtjänsten

Kommunen har hittat vikarier till hemtjänsten

För en månad sedan befann sig kommunen i ett jobbigt läge, då det saknades 60 sommarvikarier inom hemtjänsten.

Men nu är läget ett annat.

– Med hjälp av flera olika aktiviteter, har vi lyckats lösa det akuta rekryteringsbehovet, säger Mikael Andersson, enhetschef på bemanningscenter.

Det var i mitten på april som kommunen gick ut och meddelade att det fattades hela 60 sommarvikarier inom hemtjänsten. Undersköterskor och vårdbiträden efterlystes.

Men nu, en dryg månad senare, har kommunen via egna framgångsrika aktiviteter samt med hjälp av uppmärksamheten i media lyckats fylla luckorna.

Exempel på aktiviteter som genomförts den senaste månaden är annonsering via Facebook och att representanter från äldreomsorgen informerat om yrket på stan vid olika tillfällen.

– Min uppfattning är också att många i kommunen bidragit till lösningen genom att tipsa vänner och bekanta om att kommunen behöver fler vikarier, säger Mikael Andersson.

Utifrån det nu kända rekryteringsbehovet är antalet semestervikarier på väg att fyllas upp inom äldreomsorgen överlag.

–Kommunen kommer dock att fortsätta med rekryteringen gällande sommarvikarier, då erfarenheten är att nya rekryteringsbehov kommer att uppstå. Vi vill därför att intresserade fortsätter att kontakta oss, säger Mikael Andersson.

Vilka yrken är det svårast att hitta vikarier till?

– Ja, det är en fråga som brukar dyka upp. Det korta svaret är där körkort är ett krav för tjänsten. Min känsla är att det är färre kandidater som har körkort i dag än vad fallet var tidigare. Antalet personer som söker jobb som vikarie är dock rätt så lika över tid.


Sidan uppdaterad 2017-05-23