Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-08-03

Sommarvikarier på äldreboendet Örjesbogården i Grycksbo

Vikariernas sommar på Örjesbogården

Mariya Nyrén och Anong Paradon jobbar som vikarier på äldreboendet Örjesbogården i Grycksbo. Möjligheten att få jobba med människor är det som lockade Mariya och Anong till yrket.

När Mariya Nyrén gick ut gymnasiet förra året visste hon inte riktigt vad hon ville jobba med i framtiden. Hon visste att hon ville jobba inom vården, men inte riktigt med vad.

- Jag tycker att det är bra att vara vikarie för då kan man testa på vad man vill jobba med innan man väljer att plugga, säger Mariya Nyrén.

- När jag kom till Sverige provade jag först att jobba som städare, men jag får ut mer av det här jobbet eftersom jag kan jobba med människor, säger Anong Paradon.

Fin kontakt med äldre

Anong Paradon har bott i Sverige i nio år och har nu studerat till undersköterska. Det är det här hon vill jobba med.

- Jag tycker om att jobba och prata med äldre. Det känns som man har föräldrarna kvar fastän man inte har det. Jag känner mig behövd.

Mariya Nyrén har jobbat som vikarie på Örjesbogården i drygt ett år nu och trivs även hon toppen.

- Det roligaste är att man umgås. Vi skrattar jättemycket. Det är roligt också att se att saker som man själv tycker är enkla i vardagen kan göra hela deras dag. Till exempel om man går ut och går, flätar håret eller målar naglarna. Sedan om man har en dålig dag så drar någon ett skämt så tänker man inte mer på det.

Ingångsport till utbildning

Exakt vad Mariya vill studera till har hon ännu inte riktigt bestämt, men att hon vill jobba inom vården är hon helt bestämd med. Att spendera dagen på Örjesbogården med morgonbestyr, duschar, påtagning av kläder, frukost, lunch, kaffe, middag, kvällsfika och promenader är både roligt och ett viktigt jobb.

- Det är ett mycket viktigare arbete än man tror. Trots att man är vikarie så har man ju samma ansvar, och så är det ju en bra utbildning, man kan jobba var man vill i landet, säger Mariya Nyrén.

Örjesbogården är ett av Falu kommuns fjorton äldreboenden och ligger i Grycksbo.

Vill du prova på att jobba som vikarie hos oss, klicka och anmäl dig här på falun.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jobba som vikarie kan man göra året om.

Sidan uppdaterad 2017-08-03