Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera cyklar som står vid ett cykelställ på kvällen

Vändkorset och nattvandring i Falun

Vändkorset

Vändkorset samordnas av Faluns lokala brottsförebyggande råd och är en samverkan mellan verksamheter i Falun samt frivilliga vuxna.

I dag ingår nattvandrarna i Falun, Falu kommun (ungdomsstödjarna, skolsköterskor, skolkuratorer, skolfritidsledare och Dialogens personal), Engelska skolans elevhälsa, polisen, Fritidsgården Grönan (Svenska kyrkan). Ibland medverkar också räddningstjänsten och ambulansen. Andra aktörer är varmt välkomna!

Kontakt Vändkorset

Marita Lindén, Ungdomsstödjarna, telefon: 023-860 69

Syfte med Vändkorset

Syftet med samverkan är att genom närvaro av vuxna bidra till att göra dessa kvällar så bra som möjligt för våra ungdomar. Målet är att förebygga tidig alkoholdebut samt att förebygga och tidigt upptäcka missbruk bland unga. Om någon ungdom på grund av påverkan inte kan ta hand om sig själv tas de till Gamla Elverket av polis. Ungdomen blir där omhändertagen av personal från Dialogen samt Elevhälsan tills föräldrar kan hämta upp.

Så ser Vändkorsets kvällar ut

Kvällarna inleds med ett gemensamt möte klockan 18.00 på Fritidsgården Grönan för frivilliga och de som ska arbeta under kvällen. På Fritidsgården Grönan finns det sedan fram till klockan 02.00 möjlighet för de som medverkar att värma sig och få enklare förtäring.

Nattvandrarna i Falun

Nattvandrarna i Falun är en förening som består av föräldrar och andra vuxna. Syftet med nattvandring är att vara i miljöer där ungdomar vistas under kvällar och nätter. Vår erfarenhet är att vi vuxna behövs och gör skillnad. Vi finns ute som en trygghet om ungdomar behöver hjälp eller en vuxen att prata med.

Under de mest ungdoms­intensiva helgerna såsom Valborg, Å-festen, skolavslutningen och Granny Goes Street ingår Nattvandrarna i samverkansorganisationen Vändkorset.

Kontakt Nattvandrarna

Eva-Len Strandberg
Telefon: 073-958 02 27

Ungdomsstödjarna

Ungdomsstödjarna är Faluns förebyggande och uppsökande verksamhet för unga. De arbetar för och bland Faluns unga under nästan alla årets veckor.

Här kan du läsa mer om Ungdomsstödjarna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips till tonårsföräldrar inför helger.

Information om Brottsförebyggande rådet.

Se våra Facebooksidor

Ungdomsstödjarna på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Falu kommun på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Polisen Dalarna på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dialogen på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nattvandrarna på Facebook.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Se kontaktuppgifter under Kontakt högt upp på sidan.

Sidan uppdaterad 2019-10-15