Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Brottsförebyggande och trygghetskapande arbete

Arbetsgrupper och projekt

Tips på hur du kan förebygga brott

Information om förebyggande av brott, grannsamverkan med mera hittar du på BRÅs nationella hemsida Länk till annan webbplats..

Om du ser eller får kännedom om brott

Brott drabbar alltid någon. Om du ser någon begå brott eller får kännedom om det på annat sätt (till exempel får information om langning, illegal jakt, bevittnar skadegörelse), ring 114 14 eller tipsa polisen om brott via webbsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid pågående brott, ring 112!

Människohandel och prostitution

Vad är människohandel? Misstänker du att någon är utsatt för människohandel? Ring Polisen på 114 14. Vill du själv ha hjälp med att sluta köpa sex? Här finns information om människohandel och vad du kan bidra med för att förhindra samt vilket stöd som finns för både de som utsatts och de som utsätter, polisen.se/människohandelochprostitution Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du blivit utsatt för brott

Om du har utsatts för ett brott bör du, eller någon annan, så snart som möjligt anmäla det till polisen. En polisanmälan är ofta nödvändig för att du ska kunna få ersättning för skador från försäkringsbolag och Brottsoffermyndigheten.

Att utsättas för ett brott kan påverka en på många sätt. På vår sida Stöd till brottsutsatta hittar du information om verksamheter som kan ge stöd till brottsutsatta. Verksamheterna erbjuder både praktisk hjälp och stödsamtal.

Här hittar du tips och material om hur man kan förebygga sexualbrott mot barn Pdf, 4.6 MB. och även sexualbrott mot barn på nätet. Pdf, 2.4 MB.

Sidan uppdaterad 2022-05-31