Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera cyklar som står vid ett cykelställ på kvällen

Vändkorssamverkan och Nattvandring

Samverkan - Vändkorset

Vändkorset samordnas av Faluns lokala brottsförebyggande råd och är en samverkan mellan verksamheter i Falun samt frivilliga vuxna.

I Vändkorsets samverkan ingår nattvandrarna i Falun, Falu kommun (ungdomsstödjarna, skolsköterskor, skolkuratorer, skolfritidsledare och socialsekreterare), flera av Faluns friskolor medverkar också, polisen, Fritidsgården Grönan (Svenska kyrkan). Ibland medverkar också räddningstjänsten och ambulansen. Andra aktörer är varmt välkomna!

Kontakt Vändkorset

Marita Lindén, Ungdomsstödjarna, e-post: ungdomsstodjarna@falun.se, telefon: 023-860 69 och 023-869 50
Ulrika Gustafsson Lindberg, Brottsförebyggande (BRÅ) - samordnare, e-post: ulrika.gustafsson-lindberg@falun.se

Syfte med Vändkorset

Syftet med samverkan är att tillsammans förebygga att unga testar alkohol eller andra droger och genom närvaron av vuxna även på andra sätt bidra till att göra dessa kvällar så trygga och bra som möjligt. Om någon ungdom på grund av påverkan inte kan ta hand om sig själv tas de till lokaler vid Ungdomsgården Grönan av polis. Ungdomen blir där omhändertagen av Falu kommuns skolsköterskor samt socialsekreterare tills föräldrar kan hämta upp.

Så ser Vändkorsets kvällar ut

Vändkorset samverkan kommer under 2023 att genomföras vid följande kvällar/nätter, Valborg (30 april), Å-festen (7 och 8 juni), skolavslutningen (14 juni) samt vid Granny goes street (7 september)

Kvällarna inleds med ett gemensamt möte klockan 18.00 för frivilliga och de som ska arbeta under kvällen. Mötet hålls i/vid Grönans Fritidsgård, Kristinegatan 11 (innergården).

Varmt välkomna!

Nattvandrarna i Falun

Nattvandrarna i Falun är en förening som består av föräldrar och andra vuxna. Syftet med nattvandring är att vara i miljöer där ungdomar vistas under kvällar och nätter. Vår erfarenhet är att vi vuxna behövs och gör skillnad. Vi finns ute som en trygghet om ungdomar behöver hjälp eller en vuxen att prata med.

Under de mest ungdoms­intensiva helgerna såsom Valborg, Å-festen, skolavslutningen och Granny Goes Street ingår Nattvandrarna i samverkansorganisationen Vändkorset.

Kontakt Nattvandrarna

Martin Ekholm
E-post: martin.ekholm@nattvandrarna.se
Telefon: 070-814 85 52

Sidan uppdaterad 2024-03-25