Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Coronaviruset – företag och näringsliv

Påverkan på företag

Vi vet att det är många företag som påverkas hårt av coronaviruset. Längst ner på den här sidan har vi samlat ett antal länkar där du som företagare hittar information om coronaviruset och hur myndigheter och branschorganisationer arbetar.

Nya regler vid servering av mat och dryck

På grund av coronaviruset gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck till sina gäster.

Större evenemang och sammankomster

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster med fler än 50 personer inte ska hållas tills vidare. Det medför inställda evenemang inom kommunen. Men även mindre sammankomster med färre än 50 personer kan komma att ställas in av olika anledningar.

Evenemang med färre än 50 deltagare

För arrangörer av evenemang med färre än 50 personer finns en information från Folkhälsomyndigheten kring riskbedömninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gäller inte privata tillställningar

Privata tillställningar omfattas inte av förbudet om 50 personer. Det som avgör är om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär till exempel att privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs.

Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande. Läsa mer om förbudet på Polisens nyhet om sammankomster och tillställningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta näringslivskontoret

Du är välkommen att kontakta näringslivskontoret för generell rådgivning på naringslivskontoret@falun.se och via kommunens kontaktcenter: 023-830 00.

Sidan uppdaterad 2020-06-06