Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Coronaviruset – företag och näringsliv

Påverkan på företag

Vi vet att det är många företag som påverkas hårt av coronaviruset. Längst ner på den här sidan har vi samlat ett antal länkar där du som företagare hittar information om coronaviruset och hur myndigheter och branschorganisationer arbetar.

Nya regler vid servering av mat och dryck

På grund av coronaviruset gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck till sina gäster.

Större evenemang och sammankomster

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster med fler än 50 personer inte ska hållas tills vidare. Det medför inställda evenemang inom kommunen. Men även mindre sammankomster med färre än 50 personer kan komma att ställas in av olika anledningar.

Evenemang med färre än 50 deltagare

För arrangörer av evenemang med färre än 50 personer finns en information från Folkhälsomyndigheten kring riskbedömninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gäller inte privata tillställningar

Privata tillställningar omfattas inte av förbudet om 50 personer. Det som avgör är om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär till exempel att privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs.

Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande. Läsa mer om förbudet på Polisens nyhet om sammankomster och tillställningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagarhjälpen – kostnadsfri rådgivning från experter

Näringslivskontoret har i samverkan med Nyföretagarcentrum och deras samarbetspartners samlat ett expertteam som heter Företagarhjälpen.

Företagarhjälpen ger dig som företagare kostnadsfri rådgivning – och är tänkt att ge dig som företagare möjligheten att fatta bra beslut under de förhållanden som råder.

Ingen fråga är för liten eller för stor. Alla funderingar är lika välkomna. Samtalen sker under sekretess.

Datum och tider

Företagarhjälpen är tillgängligt 7-30 april på följande dagar och tider:

  • Tisdagar klockan 13.00 - 15.00
  • Torsdagar klockan 09.00 - 11.00

Anmälan

För att kunna ta emot så många företagare som möjligt kommer varje ärende ha en tidsgräns på cirka 30 min. Anmäl dig på sidan Företagarhjälpenlänk till annan webbplats.

Kontakta näringslivskontoret

Du är välkommen att kontakta näringslivskontoret för generell rådgivning på naringslivskontoret@falun.se och via kommunens kontaktcenter: 023-830 00.

Sidan uppdaterad 2020-04-29