Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Coronaviruset – förskola och skola

Så påverkas kommunal förskola och skola

Generellt – så jobbar kommunen

  • Falu kommun följer rekommendationer från ansvariga myndigheter och Smittskydd Dalarna angående coronaviruset.

Det här gäller för covid-19 på förskolan och i skolan


Förskolan

Region Dalarna har tagit fram riktlinjer för länets förskolor om barn har förkylningssymtom. Här får du reda på om barnet kan lämnas på förskolan eller inte om det har förkylningssymtom.

Läs mer: Det här gäller inom förskolan

Grundskolan och gymnasiet

Utifrån myndigheternas beslut så ska alla elever erbjudas närundervisning i skolan. För att det ska fungera krävs att alla hjälps åt för att minska risken för nya smittspridningar och klusterutbrott i skolan.

Följande riktlinjer, råd och rekommendationer gäller i Falu kommun. De är framtagna utifrån myndigheternas och Smittskydd Dalarnas riktlinjer. Det är viktigt att alla ansvarar för att riktlinjer, råd och rekommendationer följs.

Tänk på att det med kort varsel kan bli föändringar i rekommendationer och riktlinjer utifrån rådande.

Provtagning

Folkhälsomyndigheten rekommenderar regionerna Länk till annan webbplats. att alla i förskoleklass eller äldre, och som får symtom på covid-19, ska erbjudas ett covidtest. Rekommendationen gäller alla oavsett vaccinationsstatus, undantaget är personer som haft konstaterad covid-19 under det senaste halvåret.

Provtagning bokas via 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccination mot covid-19

Folkhälsomyndigheten och Region Dalarna rekommenderar alla som kan och får att ta vaccin mot covid-19. Myndigheterna anser att det är viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig eftersom det är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19, och att vaccinera sig är det viktigaste man kan göra för att bromsa smittspridningen.

Att ta vaccin mot covid-19 är frivilligt och det är gratis. Det är ett erbjudande till alla i Sverige som är 12 år eller äldre.

Vaccinet tas i två doser med några veckors mellanrum.

Om du inte har vaccinerat dig så kan du boka vaccination via 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-11-22