Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

flygbild över falu centrum

Ny e-tjänst samlar hjälp till flyktingar från Ukraina 

Många vill engagera sig och hjälpa de som drabbats av krigets fasor i Ukraina. Falu kommun lanserar nu en e-tjänst, där du enkelt kan anmäla ditt intresse för att hjälpa till!

Situationen i Ukraina blir allt allvarligare under tiden som kriget fortsätter. Något som gör att det finns en stark vilja bland Faluborna att hjälpa de människor som flyr kriget. Många Falubor söker olika vägar för att på olika sätt visa sin solidaritet med det ukrainska folket. Falu kommun har därför valt att skapa en e-tjänst, som på ett strukturerat sätt ska samla in det Faluborna kan erbjuda för att hjälpa flyktingar i en kommande flyktingström från Ukraina. I e-tjänsten fyller du i vilken hjälp du har att erbjuda och dina kontaktuppgifter. Sedan kontaktar vi dig om det blir aktuellt att använda oss av det du har att dela med dig av.

E-tjänsten vänder sig till privatpersoner, föreningar, organisationer och företag. Hjälperbjudandet kan till exempel vara husrum, språkhjälp, egen tid/arbetsinsats eller fritidsaktiviteter via föreningslivet. Det finns säkerligen andra saker som också kan bli aktuella.

E-tjänsten: Stöd för flyktingar från Ukraina Länk till annan webbplats.

E-tjänsten är enkel att fylla i och innehåller både kryssalternativ och möjligheter till fritext, för den som kommer på ytterligare saker att bidra med.

Civilsamhällesaktörer och hjälporganisationer

Viljan att hjälpa till är som sagt stor och det är många olika hjälporganisationer som är engagerade i arbetet med att stödja Ukraina och dess befolkning på olika sätt. Ta gärna kontakt med hjälporganisationerna lokalt för att höra efter vilken hjälp som efterfrågas i första hand.

Det finns även olika lokala Facebookgrupper och andra initiativ där du kan hjälpa.

På vår samlingssida kan du läsa mer.

Välkommen att hjälpa medmänniskor som flytt Ukraina!

Information från andra aktörer

För människor som kommer till Sverige

Källkritik

Informationssäkerhet

Vård

Sidan uppdaterad 2022-07-01