Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Nattvandring och Vändkorset

Nattvandrarna i Falun är en förening som består av föräldrar och andra vuxna. Syftet med nattvandring är att vara i miljöer där ungdomar vistas under kvällar och nätter.

Nattvandrarna i Falun

Vår erfarenhet är att vi vuxna behövs och gör skillnad. Vi finns ute som en trygghet om ungdomar behöver hjälp eller en vuxen att prata med. Under de mest ungdoms­intensiva helgerna såsom Valborg, Å-festen, skolavslutningen och Granny Goes Street ingår Nattvandrarna i samverkansorganisationen Vändkorset.

Vändkorset Falun

Vändkorset samordnas av Faluns lokala brottsförebyggande råd och är en samverkan mellan verksamheter i Falun samt frivilliga vuxna. I dag ingår nattvandrarna i Falun, Falu kommun (skolsköterskor, skolkuratorer, skolfritidsledare, Dialogen och fritidsgårdarna), Engelska skolans elevhälsa, polisen, Gamla Elverket (IOGT-NTO), fritidsgården Grönan (Svenska kyrkan). Ibland medverkar också räddningstjänsten och ambulansen. Andra aktörer är varmt välkomna!

Syftet med samverkan är att genom närvaro av vuxna bidra till att göra dessa kvällar så bra som möjligt för våra ungdomar. Målet är att förebygga tidig alkoholdebut samt att förebygga och tidigt upptäcka missbruk bland unga. Om någon ungdom på grund av påverkan inte kan ta hand om sig själv tas de till Gamla Elverket av polis. Ungdomen blir där omhändertagen av personal från Dialogen samt Elevhälsan tills föräldrar kan hämta upp.

Kvällarna inleds med ett gemensamt möte kl 18.00 på Gamla Elverket för frivilliga och de som ska arbeta under kvällen. På Gamla Elverket finns det sedan fram till klockan 02.00 möjlighet för de som medverkar att värma sig och få enklare förtäring.

Ungdomsstödjarna

Ungdomsstödjarna är Faluns förebyggande och uppsökande verksamhet för unga. De arbetar för och bland Faluns unga under nästan alla årets veckor, läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips till tonårsföräldrar inför helger

Läs mer om Brottsförebyggande rådet

Aktuell information läggs också ut på Facebook:

Ungdomsstödjarna på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Falu kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Polisen Dalarna på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dialogen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nattvandrarna på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt:

Vid frågor kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter under "Kontakt" högt upp på sidan.

Sidan uppdaterad 2018-03-29