Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-06-18

Sara Jaderyd och Mimmi Lasses som arbetar på kommunens gröna sida planterar sommarblommor i Läroverksparken. Foto: Lina Grandin

Sommarblommor i glada färger!

Just nu pågår utplanteringen av årets sommarblommor i Faluns parker och allmänna rabatter. Tidigare i veckan ställde kommunens parkpersonal ut krukor, urnor och andra utplanteringskärl med sommarblommor på flera olika platser i centrum. Årets sommarblommor går i klara och glada färger.

Några smakprov på årets sommarblommor

Både planteringskärlen och sommarblomsrabatterna smyckas i år av växter i klara färger med tonvikt på gult, orange, blått och lila med inslag av lime och
brunröda toner. I kärlen och rabatterna samsas bland annat olika sorters tagetes, petunia, salvia, begonia och rudbeckia. Andra växter som återfinns bland årets sommarblommor är chokladblomma, påfågelsblomster, ampelskära och harört samt ekorrkorn, fjäderborstgräs och pärlhirs som är prydnadsgräs.

Noggrann planering och daglig skötsel  

Det är parkingenjör Sara Jaderyd som har planerat hur Falun ska blomma i sommar. Växterna har noga valts ut för att de dels är vackra att se på men även för att de klarar av yttre påfrestningar som växlande väderlek med ömsom regn och ömsom sol och torka. Kommunens parkpersonal vattnar och sköter om blommorna under hela säsongen, från midsommar och under hela sommaren. Blir det dessutom mycket sol och värme i sommar kommer blomsterprakten att bli extra stor.

Listor för dig som är växtintresserad

Rabatter, växtlista för sommarblommor 2015PDF

Utplanteringskärl, växtlista för sommarblommor 2015PDF

Välkommen ut

Vår förhoppning är att utsmyckningen med sommarblommor ska sprida glädje och inspiration både för dig som bor i Falun och för dig som tillfälligt besöker vår stad. Välkommen ut och inspireras av sommarblommorna!

Perennplanteringar

Falun har också rabatter med fleråriga växter, till exempel i Läroverksparken, Ölandsparken och på Gasverkstomten.

Läs om våra parker

Sidan uppdaterad 2015-06-18