Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-02-24

Kvarteret rödbro

Tillfällig parkering kan anläggas på Rödbro

Det ser ut som att det kommer att bli en tillfällig parkering i kvarteret Rödbro under sommaren.

–Fler parkeringar behövs i centrum, och det var ett klokt beslut av nämnden att bifalla vår motion, säger oppositionsrådet Mikael Rosén (M).

I höstas lämnade Moderaterna in en motion om att anlägga en tillfällig parkering i kvarteret Rödbro, som gränsar till Knutpunkten, under sommaren 2017.

– Det behövs fler parkeringar i centrum särskilt när de försvinner i kvarteren Teatern, Västra Falun och på Hälsingtorget. Holmtorgsparkeringen har krympts redan tidigare. Platsen är lätt att hitta till även för den som inte är Falubo. Läget passar både för dem som ska handla eller för de som ska byta till tåg eller buss, säger Mikael Rosén.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden valde att bifalla motionen vid sitt sammanträde i onsdags.

– Viktigt att betona att det är en tillfällig parkering i väntan på byggandet av ett nytt kvarter som kommer att ha ett parkeringsgarage med infart i samma läge. Det är viktigt att parkeringen utformas med stor hänsyn till trafiksäkerhet och oskyddade trafikanter, då det redan i dag rör sig många människor och fordon i området, säger nämndordförande Jonny Gahnshag (S).

Men nämnden var inte enig i sitt beslut. Det fanns partier som ville avslå motionen.

– Hela oppositionen är oroad över effekterna av handeln och parkeringssituationen i Falun. Liberalerna gick dock på Miljöpartiets linje att avslå motionen eftersom parkeringsmöjligheterna vid parkeringshuset vid Åhlénsparkeringen bör tas i åtanke, samt att trafiksituationen kring träffpunkten kan förvärras om man anlägger en temporär parkering i samma område, säger Jon Bylund (L), nämndledamot.

Motionen kommer upp i kommunfullmäktige för ett slutligt beslut.

Sidan uppdaterad 2017-02-24