Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-07-05

Gamla Postenparkeringen

Fler automater ska ge mindre köer direkt

Falu P AB har valt att sätta upp fler betalningsautomater på ett antal parkeringar i centrala Falun, och har också genomfört en uppgradering av samtliga automater i bolagets ägo.

Åtgärderna görs för att minska köerna vid in- och utcheckning.

–För många har de långa köerna vid betalningsautomaterna varit ett irritationsmoment. Vi har tagit till oss av kritiken och genomför därför ett antal åtgärder som förhoppningsvis leder till mindre köer och snabbare betalning. Men jag vill också påminna om att det går att betala parkeringen via sms eller vår app. Oftast kan det vara den smidigaste vägen att gå, säger Patricia Wallin Granhagen, vd Falu P AB.

Två automater till

På Gamla Postenparkeringen finns numera fyra betalningsautomater mot tidigare två.

Falangaraget, P-huset Bergsskolan, Holmtorgsparkeringen och Kulturhuset har vardera fått ytterligare en automat.

–Vi har kollat runt och sett var behovet varit störst av fler automater. Det känns som om vi har ringat in problemet på ett bra sätt. I Falu kommun finns det nu totalt 73 betalningsautomater som vi har hand om, och de har alla fått nya sim-kort för att påskynda själva betalningsmomentet. Tidigare har det tagit upp mot 45 sekunder att genomföra ett köp, nu ska vi vara nere på 15-20 sekunder, säger Patricia Wallin Granhagen.

Boxar för mc placeras ut

En annan nyhet är att Holmtorgsparkeringen kommer att få ett antal parkeringsplatser endast avsedda för mc.

–Vid dessa platser kommer ett antal mc-boxar att placeras. I boxarna kan hjälm, packning och annan utrustning förvaras för besökare som åker mc, moped eller liknande. Totalt kommer tio mc-boxar att installeras på parkeringsplatser i stadskärnan. Förhoppningen är att vi kan få upp dem redan under sommaren, slutar Patricia Wallin Granhagen.

Sidan uppdaterad 2017-07-05