Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-02-08

Snöröjning

Nu ska stora mängder med snö tas bort

Nu har Falu kommun startat den stora snösvängen. Till att börja med ska stora mängder med snö forslas bort från trånga utrymmen i de centrala delarna av stan.

- Nu är vi igång. Det krävs en stor prioritering och planering för att klara av det här resursmässigt, säger Niklas Karlsson, enhetschef för trafik- och mark.

Vintern har hittills varit tuff.

Stora mängder med snö har fallit över Falun, vilket inte minst märks på att det har blivit trångt om utrymmet på flera gator och områden av all bortplogad snö.

Körs till snötippen i Främby

Men nu ska mängder med snö forslas bort till snötippen i Främby.

- Vi har problem med stora mängder med snö på flera platser i vår stadsmiljö. Men en sådan här insats kräver stora resurser i form av lastmaskiner och lastbilar. Därför gäller det också att prioritera rätt, ta bort snön där det verkligen behövs, säger Niklas Karlsson och fortsätter:

- Det gäller också att vi kommer åt snön. Det finns saker som datumparkeringar och annat att ta hänsyn till, säger Niklas Karlsson.

Gator stängs av för att underlätta

Under fredagen kommer flera gator i Falu centrum att stängas av - delar av Bergmästaregatan, Södra Mariegatan, Mäster Jons gränd och Berghuaptmansgatan - för att bortforsling av snön ska kunna möjliggöras på bästa sätt.

- Jag hoppas att alla tar hänsyn till de avstängningar som görs för framkomlighetens skull, säger Niklas Karlsson.

Insatser kommer även att göras för att få bort den spårighet som bildats på flera gator.

Läs mer om vinterväghållningen i Falun.

Sidan uppdaterad 2018-02-08