Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-04-24

Nya digitala infartsskyltar finns nu på plats.

Falu kommuns nya digitala infartsskyltar är nu på plats och i gång. Här ser vi skylten som finns vid Borlängeinfarten.

Nu är de nya infartsskyltarna igång

Nu är Falu kommuns nya digitala skyltar äntligen på plats – och i gång. Skyltarna finns placerade vid infarterna från Borlänge och Gävle.

- Skyltarna ger oss en jättebra möjlighet att skapa synlighet både för våra egna evenemang och budskap, men även för andra arrangörers viktiga händelser i kommunen, säger kommunikationschefen Emelie von Bothmer

De två nya digitala infartsskyltarna är placerade vid E16-infarten från Borlänge samt vid E16-infarten från Gävlehållet sett.

Det har varit en lång process att få skyltarna på plats. Beslutet om skyltarna fattades redan 2014, men nu är i alla fall skyltarna igång!

- Med de nya skyltarna blir det lättare för oss att lyfta fram aktuella budskap på ett tydligare sätt, än vad som varit möjligt med de tidigare analoga skyltarna, säger Emelie von Bothmer.

Uppdateras direkt

De nya digitala skyltarna kommer att uppdateras direkt från kommunikationskontoret, och kräver därmed inte alla samma handpåläggning som de analoga skyltarna gjort.

Det finns också bestämmelser framtagna kring vad budskapen på skyltarna får innehålla.

- Det ska rikta sig till allmänheten och innehålla information om aktiviteter och evenemang i Falun. Budskapen får inte innehålla reklam för enskilda företag, produkter eller politiska budskap, säger Emelie von Bothmer.

 

Läs mer om riktlinjer och bokningen för skyltarna

Sidan uppdaterad 2018-04-24