Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-05-31

Parkeringen Bangården

Ny avgiftsfri parkering – Bangården

Totalt skapas nära 400 nya parkeringsplatser i anslutning till centrum. Parkeringen Bangården ligger bakom Magasinet med infart från Max-rondellen, och innehåller efterlängtade nyheter såsom 7 dygns parkering på cirka 300 p-platser och flera uppställningsplatser för buss.

– Efterfrågan på flerdygnsparkering har varit stor. Vi har otroligt hög beläggning på de 20 långtidsparkeringsplatser som vi haft tillgång till innan öppningen av den här nya parkeringsytan. Falu centrum växer och det kommer det att fortsätta göra och det är viktigt att vi förser staden med parkeringsplatser för allmänheten och för de som hellre går lite längre för att slippa betala en avgift, säger Patricia Wallin Granhagen, VD för Falu P.

Hör Patricia Wallin Granhagen berätta om de nya parkeringarna i Falupodden.

Nära 400 nya centrumnära parkeringsplatser

Parkeringen Bangården är ett steg i att förbättra tillgängligheten, kanske främst för de som arbetar i centrum, och en ny parkering att upptäcka för de som hittills valt att parkera på Tisken.
De som har behov att parkera bilen en längre tid, upp till 7 dygn, för att till exempel vistas på annan ort, får nu tillgång till ett betydligt högre antal p-platser. Parkeringen hjälper till att knyta samman tågstationen och busstationen med centrum.

Ny långtidsparkering vid stationen

Falu P har även precis iordningsställt ytterligare en parkering alldeles intill spåret, snäppet närmre tågstationen än Bangården, där bilar får stå avgiftsfritt i 10 dygn fram till 1 september. Därefter kommer den avgift om 20 kr/dygn att tas ut. Cirka 80 p-platser ryms på den asfalterade ytan.

Falu kommun äger marken och Falu P bedriver parkeringsverksamheten på de båda nya parkeringarna.

Sidan uppdaterad 2018-05-31