Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2014-07-08

Korsnäsvägen

Nya delen av Korsnäsvägen som snart kommer att öppnas för trafik.

Nu öppnas Korsnäsvägen

Vid lunchtid på fredagen den 11 juli öppnas den nya sträckningen av Korsnäsvägen förbi Resecentrum Falun. Gatan går då att köra med bil från Holmtorgsrondellen till Regementsvägen.


- Det här ett första stort steg mot ett färdigställande, säger Per Grundström, Projektsamordnare, Resecentrum Falun. Grundström poängterar att arbetena på och vid gatan inte är helt klara än, vilket innebär arbetsfordon på vägen och begränsad framkomlighet. Bland annat så byggs nu stödmuren mot järnvägen, och i höst när vägytan har satt sig så läggs asfaltens toppskikt. Bilisterna uppmanas att visa hänsyn och ta det lugnt.

Hur har det gått hittills, håller ni tidsplanen?

- Det har gått fortare än våra tidsplaner, vilket är positivt. Nu fortsätter projektet med att göra klart Knutpunkten, nämner Per Grundström.

För gående och cyklister

Gång- och cykelbanan på den södra sidan av Korsnäsvägen, från Regementsvägen till Promenaden kommer nu också att öppna. Gående och cyklister från centrum till järnvägsstationen får fortsätta använda sig av Promenaden, tills att gång och cykelbanan längs efter järnvägen öppnar i höst.

Sidan uppdaterad 2014-12-29