Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-11-10

Faluån vinterbild

Snöväder att vänta

Redan idag fredag och i morgon lördag väntas snö enligt väderprognoserna. Se till att du är ordentligt förberedd. Här hittar du information som kan vara nyttig.

Det här gäller för snöröjning i Falun. Gatorna där kollektivtrafiken kör och gatorna i centrum blir snöröjda vid fyra cm snödjup. Vid halka ska Skanska Asfalt och Betong åtgärda detta inom fyra timmar.

Gång- och cykelvägarna blir snöröjda vid fyra cm snödjup. Vid halka ska Skanska Asfalt och Betong åtgärda detta inom fyra timmar.

Bostadsgator blir snöröjda vid sju cm snödjup. Vid halka ska Skanska Asfalt och Betong åtgärda detta inom 24 timmar.

Vi har beredskap med 20-talet fordon som kan rycka ut vid ett snöfall. Men när det kommer mycket snö på en gång kan vi få problem att hinna med att snöröja överallt. Det kan ta upp till ett dygn innan alla gator och gång- och cykelvägar har plogats.

Vill du veta hur snöröjningen fungerar i vår kommun, till exempel vilka vägar som plogas först och vem som ansvarar för vad?

Här finns detaljerad information och kontaktuppgifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan själv hämta sand

På Ingarvsvägen 9 i Falun, innanför grindarna till höger, kan du på dagtid måndag–fredag hämta sand, max två hinkar, kostnadsfritt. Ta med hinkar och skyffel!

Sidan uppdaterad 2017-11-10