Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lekplatser

I Falu kommun har vi ett 80-tal lekplatser att upptäcka och i kartan kan du hitta samtliga. Ett urval av alla lekplatser har vi mer information om nedan.

Utöver lekplatserna är ni även välkomna att använda skolgårdar under kvällstid och helger.

Felanmälan

Vill du göra en felanmälan på en lekplats kan du göra det via formuläret för felanmälan eller ringa till kontaktcenter 023-830 00.

Geislerska parken

Faluns mest centrala lekplats, placerad mellan Åsgatan och Holmgatan. Här finns lekutrustning och goda sittmöjligheter

Mer om Geislerska parken

Nybroparken

En av Faluns största lekplatser som ligger i stadsdelen Gamla Herrgården. Här finns t.ex. lekutrustning, fotbolls-, basket- och tennisplan samt grillplats.

Mer om Nybroparken

Kålgården

Ligger vackert vid vattnet i Östanfors och angränsar till minigolfbana, beachvolleybollplaner och Kålgårdens utegym.

Mer om Kålgården

Hästtorgsparken

Lekplatsen ligger i stadsdelen Elsborg. Här finns bland annat klätterlek, rutschkanor, gungor, fotbollsplan och grillmöjligheter.

Mer om Hästtorgsparken

Skateparken

Ligger vid Västra skolan och är en arena för skateboard, inlines, kickbike och BMX. Skateparken är en mötesplats som är öppen för alla avsett om du är åkare eller inte.

Mer om Skateparken

Kvarnparken

Parken ligger i en grässluttning med utsikt över Faluån. Här finns gungor, lekhus, rutschkana, sandlåda och bänkbord. Populär plats för grillning.

Mer om Kvarnparken

Slättaskogen

En relativt ny lekplats med lekhus, rutschkana, balanslek, gungdjur, olika typer av gungor, sandlåda och sittmöjligheter.

Mer om Slättaskogen

Lugnet parklek

Intill campingen finns en lekplats med klätterställning, rutschkanor, gungdjur, sandlåda, sittplatser och olika varianter av gungor. I anslutning till lekplatsen finns också en liten cykelcrossbana.

Mer om Lugnet parklek

Grycksboskolan

Här finns klätterlek, rutschkana, gungor, sandlåda, basketkorgar och sittmöjligheter. Även stora bollplaner samt angränsande skogsdungar.

Mer om Grycksboskolan

Svavelstigen

Lekplatsen ligger på Galgberget och det finns lekhus, gungdjur, sandlåda, balanslek, olika typer av gungor, sittmöjligheter och fotbollsplan.

Mer om Svavelstigen

Guldstigen

En lekplats på Galgberget med klätterställning, rutschkana, cykelkarusell, lekhus, olika typer av gungor, sandlåda, gungdjur och sittmöjligheter.

Mer om Guldstigen

Kåres väg

Här finns bland annat sandlåda, gungdjur, gungor samt en klätterställning med rutschkana för äldre barn.

Mer om Kåres väg

Risövägen

En lekplats med sandlåda, gungdjur och gungor samt en klätterlek med rutschkana för de äldre barnen. Intill lekplatsen finns en fotbollsplan på gräs samt stora naturområden.

Mer om Risövägen

Hagaparken

En liten lekplats med sandlåda, grävskopa, gungställning, sittplatser och en klätterställning för äldre barn. Lekplatsen ligger intill en skogsdunge.

Mer om Hagaparken

Järlindens lekplats

Lekplatsen ligger intill Lugnet, fint placerad i en skogsdunge. Här finns klätterställning med rutschkana, volträcke, vippbräda, gungdjur, karusell och sandlåda. Här finns även grillbord och sittplatser.

Mer om Järlindens lekplats

Bagarvägen

En liten lekplats i en skogsdunge intill bostadsområde. Här finns fyra gungor, en klätterställning med rutschkana, sandlåda, grillplats och sittplatser.

Mer om Bagarvägen

Sidan uppdaterad 2019-04-16