Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bilar på parkeringsplats

Parkeringsplatserna utefter Myntgatan är tillfälligt borttagna. Take away-kunder till gatans restauranger och caféer hänvisas istället till att parkera vid Kulturhuset där platser skapats för ändamålet.

Parkera vid Kulturhuset istället för på Myntgatan

På Kulturhusets parkering finns nu 12 markerade platser, för besökare till restauranger och caféer utefter Myntgatan som byggs om. Parkeringsplatserna är i första hand tänkta för take away-kunder.

Cykelstråket längs Myntgatan ska breddas eftersom det ingår i Faluns huvudcykelstråk.

För att få plats med cykelstråket smalnas delvis körbanan av, men mot Gruvgatan kommer det att bli två körfält för att förbättra framkomligheten.

Just nu är det sträckan Gruvgatan-Strandvägen av Myntgatan som byggs om. Det är viktigt att följa den information som finns på skyltar vid vägbygget.

Vägarbetet beräknas pågå till slutet av oktober.

Det går fortfarande bra att besöka restauranger, caféer och butiker på Myngatan, men på grund av vägarbetet har parkeringarna utefter gatan tillfälligt tagits bort.

Istället har Falu kommun valt att märka ut 12 parkeringsplatser på den stora parkeringen vid Kulturhuset tio14 för besökare. Parkeringsplatserna är kostnadsfria i 20 minuter och är främst tänkta att användas för take away-kunder.

Omgörningen av Myntgatan kommer också att innebära att busshållplatserna som låg vid Tiskens vårdcentral flyttas, så att den i riktning mot Knutpunkten hamnar utanför kulturhuset Tio14/Focus och den i andra riktningen placeras nära järnvägsviadukten.

I samband med vägbygget lägger även Falu Energi och Vatten ner fjärrkyla samt en del nya ledningar, och byter ut/kompletterar gatubelysningen.

Sidan uppdaterad 2021-07-01