Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En glad flicka tittar in i kameran

Följ kunskapsutvecklingen i Unikum (gäller endast kommunal verksamhet)

Unikum är Falu kommuns pedagogiska lärportal inom för- grund- och gymnasieskolan där pedagoger, barn, elever och vårdnadshavare kan samarbeta kring barnet och elevens kunskapsutveckling i form av mål, planer och elev- eller verksamhetsdokumentation. Allt kopplat till respektive skolforms läroplan.

Kom igång - Förälder till barn i förskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logga in i Unikum

Denna tjänst kräver att du först skapat ett konto.

Logga in Länk till annan webbplats.

Mobilappen Unikum familj

Som vårdnadshavare till barn och elever i Falu kommun kan du nu följa kunskapsutvecklingen i mobilen via gratisappen Unikum familj. Appen finns för både iPhone- och Android-mobiler och du kan installera den via respektive plattforms app-butik.

Appen utvecklas fortfarande och idag kan du ta del av information, så som planeringar, veckobrev, lärloggar, meddelanden om utvecklingssamtal och kommande skoluppgifter i Unikum. Läs mer om Unikum familj här. Länk till annan webbplats. Läs också våra frågor-och-svar längre ner på den här sidan.

Kontaktuppgifter i Unikum

För att förskola och skola ska kunna nå ut med information till dig som vårdnadshavare är det viktigt att dina kontaktuppgifter är aktuella. Du kan ändra dina kontaktuppgifter i din profil, både i appen Unikum familj och via inloggningen på webben.

Vanliga frågor och svar

 • Hur loggar jag in i appen Unikum familj?

  Efter att du har installerat appen på din mobiltelefon och startat den möts du av en sida där du får välja inloggningslösning. Enklast är inloggning via mobilt BankID men du kan också logga in med Falu kommuns Gröna kort. Klicka då på "Andra sätt att logga in" och välj Falu kommun i rull-listan. Möjligheten att logga in med Gröna kortet finns när du klickar på "Inloggning".

 • Kan jag ta del av frånvaro i appen Unikum familj?

  Nej. I appen Unikum familj finns en inbyggd funktion för att ta del av både schema och frånvaro via andra system Denna funktion är dock inte påslagen. För förskolan och fritidshem används Edlevo medan grundskolan använder Skola24 när det gäller närvarohanteringen.
 • Kan jag ställa in vilka notiser Unikum skickar till mig som vårdnadshavare?

  Det kan vara mycket som sker under en enskild dag i Unikum. På din profilsida kan du själv ställa in vilka typer av notiser som är relevanta för dig. Mer information om hur notiser fungerar i Unikum och vilka inställningar som du kan göra finns på denna informationssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • Jag har en fråga kring Unikum. Vem kontaktar jag?

  Vänd dig till Kontaktcenter med dina frågor så slussar de vidare ärendet till rätt handläggare.
Sidan uppdaterad 2024-06-26