Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett barn som leker med lego

Svara på platserbjudande

När du som vårdnadshavare erbjuds en förskoleplats via e-post behöver du svara på erbjudandet genom att logga in på e-tjänsten. Tackar du ja behöver du dessutom anmäla vistelsetid och registrera din inkomst, så att din avgiftsnivå blir riktig. I filmen längst ned på sidan beskrivs dessa steg.

Vid erbjudande om plats på förskola/familjedaghem ingås ett avtal mellan vårdnadshavare och kommunen. Avtalet blir giltigt när vårdnadshavare har tackat ja till platsen. Om svaret inte inkommer inom det utskrivna svarsdatumet, erbjuds platsen till nästa barn i kö.

SVARA VIA E-TJÄNST

Denna tjänst kräver att du först skapat ett konto.

Logga inlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor och svar

  • Fråga: Vad händer efter att jag tackat ja?

    Du svarar på platserbjudandet i e-tjänsten och tackar du ja till platsen får du en bekräftelse via e-post. Du börjar betala avgift från det datum som står på erbjudandet.Om barnet inte kan få plats i området som du valt erbjuds du en plats på annan förskola­/familjedaghem i kommunen. Om du tackar ja till erbjuden plats men sen vill byta förskola/familjedaghem behöver du göra en ny ansökan.
  • Fråga: Vad händer om jag tackar nej?

    Tackar du nej till en förskola/familjedaghem måste en ny ansökan skickas in. Din ansökan placeras då utifrån gällande köregler.
Sidan uppdaterad 2020-02-24