Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En glad flicka

Följ kunskapsutvecklingen i Unikum

Unikum är Falu grundskolas pedagogiska lärportal, där pedagoger, elever och vårdnadshavare kan samarbeta kring elevens kunskapsutveckling i form av mål, planer och elevdokumentation. Allt kopplat till läroplanen.

Logga in i Unikum

Denna tjänst kräver att du först skapat ett konto.

Logga inlänk till annan webbplats

Mobilappen Unikum familj

Som vårdnadshavare till barn i Falu kommun kan du nu följa kunskapsutvecklingen i mobilen via gratisappen Unikum familj. Appen finns för både iPhone- och Android-mobiler och du kan installera den via respektive plattforms app-butik. Appen utvecklas fortfarande och idag kan du i första hand ta del av information, så som veckobrev, lärloggar, meddelanden om samtal och kommande skoluppgifter i Unikum. Läs mer om Unikum familj här.länk till annan webbplats Läs också våra frågor-och-svar längst ned på sidan.

Kontaktuppgifter i Unikum

Du ska inte skriva in dina kontaktuppgifter direkt i Unikum, utan i stället använda vår nya tjänst Ändra kontaktuppgifter, då uppdateras din kontaktinformation i alla våra system.

Hjälp och stöd

Vanliga frågor och svar

  • Fråga: Hur loggar jag in i appen Unikum familj?

    Efter att du har installerat appen på din mobiltelefon och startat den möts du av en sida där du får välja inloggningslösning. Tryck på knappen för Falu kommun och välj inloggningsmetod. Vi rekommenderar mobilt BankID. Du behöver själv minimera Unikum familj, starta appen för mobilt BankID och legitimera dig och sedan växla tillbaks till Unikum familj för att slutföra inloggningen. Inloggningen kommer sedan att vara aktiv, även när du inte har appen öppen.

  • Fråga: Varför får jag inga notifikationer från appen Unikum familj?

    I dagsläget finns inte denna funktion i appen. Notifikationer om nya händelser i Unikum kommer i första hand via e-postmeddelanden till dig som vårdnadshavare, men du kan gå in direkt i appen för att ta del av innehållet.
  • Fråga: Kan jag ta del av frånvaro i appen Unikum familj?

    I appen Unikum familj finns en inbyggd funktion för att ta del av både schema och frånvaro via systemet Skola24, som Falu kommun använder i både grundskola och gymnasium. Denna funktion är dock inte påslagen, så du som användare möts av en informationsruta om att detta inte är kopplat ännu. Vi planerar att aktivera denna funktion under överskådlig framtid.
Sidan uppdaterad 2019-04-29