Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Dina personuppgifter

Personuppgifter anses i vårt samhälle som extra skyddsvärda. Det är information om oss som individer, som kan ställa till med skada om den kommer i fel händer.

För att få samla in personuppgifter behöver man ha något som kallas Rättslig grund. Läs mer om detta på Datainspektionens webbplatslänk till annan webbplats.

Vi åberopar något som heter Myndighetsutövning och allmänt intresselänk till annan webbplats som rättslig grund för att vi samlar in personuppgifter på de barn, elever och vårdnadshavare som deltar i våra verksamheter.

Att vi har rättslig grund för att samla in uppgifterna påverkar inte på något sätt vårt ansvar att hantera dem med försiktighet enligt de regler som finns, utan bara att vi har rätt att samla in informationen.

All grundinformation om dig eller ditt barn hämtar vi automatiskt från folkbokföringsregistret. Informationen uppdateras varje dag/natt så att den ska vara så aktuell som möjligt

För att vi ska kunna utföra delar av vårt uppdrag i skolan och förskolan, så behöver vi ibland inte bara personnummer, namn och adress, utan ibland behöver vi kunna skicka e-post eller SMS till dig för att kunna kontakta dig om något händer eller för att leva upp till krav om att samma dag rapportera om frånvaro till exempel.

Du behöver själv se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig, se vår sida om Ändra kontaktuppgifter

Sidan uppdaterad 2019-12-09