Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Barn som pysslar med böcker runt sig.

Vår verksamhet

5-årsverksamheten

5-årsverksamheten består av tre avdelningar blå, röd och grön. Vi arbetar mycket med barns inflytande. Pedagogerna är med och vägleder barnen i deras lärandeprocesser.

Grupperna gör utflykt varje vecka till olika ändamål, ibland skogs­området nära förskolan och ibland andra ställen.

Vi arbetar med metoden "Valstunden" som är ett jämställdhetsarbete i praktiken där alla barn får samma möjlighet att välja lek. Metoden finns att läsa om i boken "Flickor, pojkar och pedagoger" av Kajsa Wahlström.

Lunchen äter vi i Gruvrisskolans matsal, frukost och mellanmål nere på avdelningarna.

Pedagogerna uppskattar när föräldrar ber om att få göra ett besök när verksamheten är igång.

1-4 årsverksamheten

På avdelningarna Gruvan och Gulmull innehåller vår verksamhet mycket lek och lärande i olika former. Vi arbetar bland annat med språkträning, känslor, motorikträning utomhus, Mini röris inomhus, skapande med olika material, sång och musik och dans. Vi arbetar mycket med barns inflytande i verksamheten.

På avdelningarna arbetar vi med hjälp av barnens olika intressen och idéer, och arbetar tillsammans med vår läroplan genom olika aktiviteter.

Vi delar upp oss i grupper tisdag-torsdag.

Besök

Vill du göra ett besök eller har frågor är du välkomna att höra av er till oss. Kontaktuppgifter hittar du under sidans kontaktikon (ovanför sidbilden).

Allas lika värde

Vi arbetar för att alla ska känna sig värdefulla och respekterade av både barn och vuxna. Vi har mycket att lära av varandra, vi ser våra olikheter som en tillgång och där vi som pedagoger är lyhörda för barnens tankar och idéer och jobbar för att hjälpa dem utveckla och genomföra dem.

Förskolans läroplan

Läroplan för förskolan (reviderad 2016)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-04-13