Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Barn som visar tänderna.

Inskolning

Inskolningen kommer att vara föräldraaktiv, vilket innebär att ni föräldrar är här på förskolan med ert barn under hela inskolningen som en ”personal” för ert barn.

Inskolningstider

  • Dag 1: Måndag, klockan 09.30-10.30
  • Dag 2: Tisdag, klockan 09.15-10.45
  • Dag 3: Onsdag, klockan 09.15-10.45
  • Dag 4: Torsdag: klockan 09.15-10.45
  • Dag 5: Fredag, klockan 09.15-10.45 (dag 5 lämnas barnen själva på förskolan)

Kortare dagar

Första veckan efter inskolningen rekommenderar vi att barnen, om det är möjligt, har lite kortare dagar för att vänja sig vid förskolans verksamhet.

Varför föräldraaktiv inskolning?

Vi tänker att barnet skolas in i en verksamhet och ett socialt sammanhang, inte till en specifik pedagog. Alla pedagoger känner sig delaktiga i varje barn. Ni föräldrar är med ert barn under hela inskolningen och är delaktiga i avdelningens verksamhet. Det är ni som utgör tryggheten för era barn och vi pedagoger som erbjuder barnen spännande aktiviteter att prova på. På så sätt får ni inblick i vad ert barn får uppleva och hur ert barns vistelse på förskolan kommer att vara.

Ni föräldrar är under inskolningen ansvariga för omsorgsrutiner som blöjbyte/toalettbesök, på- och avklädning och trösta om det behövs. Eftersom ni är med under inskolningen så är det viktigt att du som förälder tänker på att ha kläder efter väder eftersom vi är både ute och inne.

Tänk också på att inte ha kläder du är rädd om då vi arbetar en del med skapande material, vilket kan ge oönskade fläckar på kläderna.

Sidan uppdaterad 2018-04-13